Alumiinin myynti kierrätettäväksi kannattaa

Julkaistu

Kaikilla meillä syntyy kotona erilaista jätettä ja sen kierrätys kannattaa. Alumiinin myynti voi olla keino ansaita rahaa sillä alumiinia ja muita metalleja voidaan kierrättää lähes loputtomasti. Tervetuloa tämän kierrätys aiheisen blogin pariin. Tämän kertaisessa kirjoituksessa käsittelemme metalliromun kierrätystä.

Kaikki metalli pystytään kierrättämään lähes loputtomasti

Lähes kaikki metallit voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Kotona monilla syntyy niin sanottua pienmetallijätettä ja toisinaan myös metalliromua suurista metalliesineistä.

Pienmetalliksi, joka voidaan laittaa kiinteistön pienmetallin keräyspisteeseen, luetaan säilyke- ja pantittomat juomatölkit, alumiinivuoat sekä – foliot, metallikannet ja -korkit, tuikkukynttilöiden metallikuoret, tyhjät ja kuivat maalipurkit, tyhjät ja paineettomat aerosolipurkit ja muut pienet metalliesineet, jotka mahtuvat keräysastiaan. Ennen kierrätykseen laittamista suositellaan kaikki metallipakkaukset, jotka ovat sisältäneet elintarvikkeita huuhdeltavaksi kylmällä vedellä. Metallinkierrätykseen sopivat kaikki esineet, joista suurin osa on metallia, kuten esimerkiksi paistinpannut.

Isompi metalliromu, kuten polkupyörät, pellit, huonekalujen metalliosat, kiukaat, metalliset laitteet sekä puhtaat ja avonaiset metallitynnyrit, autonromut ja muut isot metalliesineet eivät kuulu metallinkeräysastiaan, vaan ne suositellaan vietäväksi kierrätysasemalle tai tilaamaan niille metalliromun kuljetus.

Metallinkierrätykseen ei saa myöskään laittaa vaaralliseksi jätteeksi luettavia tavaroita, kuten esimerkiksi paristoja, kaapeleita, sähkö- ja elektroniikkaromua. Vaaralliseksi jätteeksi luetaan kaikki jäte, joka voi aiheuttaa erityistä haittaa terveydelle tai ympäristölle kemiallisten ominaisuuksiensa vuoksi. Vaarallinen jäte toimitetaan vaarallisen jätteen keräykseen, jossa se käsitellään ja kierrätetään turvallisesti.

Jätteet kannattaa aina kierrättää oikein

Tuotteiden alkuperäisistä pakkauksista tulisi löytyä varoitusmerkit kun on kyseessä vaarallinen jäte, mutta aina näin ei aina ole. Esimerkiksi paristoista, pienakuista ja loisteputkista tätä merkintää ei kuitenkaan aina löydy. Myöskin esimerkiksi alumiinisiin vuokiin merkitään yleensä niiden tuotetiedot, joiden avulla niiden kierrätys on helpompaa. Pahvin, kartongin, paperin kierrätys on yleensä selkeämpää, mutta kaikki jätteet ja itselle tarpeettomat tavarat kannattaa aina kierrättää asianmukaisesti. Jätteen kierrätyksen järjestämisestä vastaa oma asuinkuntasi, josta voit myös tiedustella, jos jonkin jätteen kierrätysastia puuttuu. Metalliromun voi myös laittaa rahaksi, koska ne voi usein myydä metalliromua käsitteleville yhtiöille. Alumiinin myynti on siis kannattavaa sekä oman kukkarosi että ympäristön kannalta.  Lapin Metallikierrätys Oy ostaa ja myy kierrätysmellia Tornion alueella.


jaa