Huonekaluputki - näin sinäkin voit rakentaa omanlaisia huonekaluja

Julkaistu

Ainutlaatuisen, modernin tunnelman luominen kotiin tai toimistoon on helppoa huonekaluputkien ja liitososien tyylikkään ulkonäön ansiosta. Kun rakennat huonekaluputkien ja liitososien avulla, vain luovuutesi on rajana. Voit ottaa ideoita useista internetin eri DIY-projekteista ja muokata niitä luodaksesi ainutlaatuisen huonekalun. Huonekalujen rakentaminen huonekaluputkista voi olla antoisa kokemus, joka jättää sinulle onnistumisen tunteen. Saat rakentaa juuri sen, mitä haluat, mutta sinun ei tarvitse olla ammatiltasi työmies rakentaaksesi uuden huonekalun. Jos tämä on kuitenkin ensimmäinen kertasi, tai vaikka olisit rakentanut putkihuonekaluja aiemmin, voi olla hyödyllistä tietää, mikä sinua odottaa ennen seuraavan projektin aloittamista. Siksi kokosimme tämän artikkelin, jossa kerromme sinulle rakentamisesta huonekaluputkista ja niiden hankinnasta.

Huonekaluputki – näin aloitat projektisi

Kun olet päättänyt millaisen huonekalun haluat rakentaa, täytyy sinun toki hankkia tarvikkeet. Verrattuna muihin putkiin, rakentaminen huonekaluputkilla ja voi olla paljon edullisempaa. Jos siis kustannukset ovat suuri huolenaihe, huonekaluputki voi olla loistava materiaali rakentamiseen. Huonekaluputkia saa myös neliskulmaisina, silloin kannattaa etsiä putkia projektiisi nimellä "huonekaluputki neliö". Huonekaluputkia on helposti ja laajalti saatavilla. Sinun ei tarvitse odottaa, että jotain toimitetaan kotiisi, vaan voit vain käydä kaupassa hakemassa haluamasi. Sinun on joko hankittava rautakaupasta juuri tarvitsemasi kokoinen putki tai opeteltava leikkaamaan ja muotoilemaan putket itse, jotta voit työskennellä niiden kanssa. Huonekaluputken saat helposti katkaistua aivan tavallisella rautasahalla tai voit myös käyttää metallin sahaukseen tarkoitettua rälläkkää.

Huonekaluputkista rakennettu hylly on yleensä erittäin tukeva päivittäiseen käyttöön, koska metalli kantaa paljon painoa. Se voi olla myös loistava työpöydissä, koska sen jalat voidaan helposti kiinnittää pöytälevyihin ja ne kestävät pitkään. Putkia yhdistellään toisiinsa erilaisilla liitoskappaleilla, ja niitä on tarjolla paljon erilaisia ja eri muotoisia. Useimmiten putket myydään metritavarana, ja niitä löytyy myös erilaisilla seinämän paksuuksilla. Värivaihtoehtojakin on muutamia, niistä yleisin on metallinvärinen, mutta myyjästä riippuen saatat löytää putkistoa vaikkapa mustana. Kukaan ei myöskään estä sinua maalaamasta huonekaluputkea haluamallasi värisävyllä, tähän suosittelemme spray maalia. Toivottavasti artikkelista oli sinulle hyötyä, jotta voit inspiroitua ja aloittaa seuraavan DIY-projektisi. Huonekaluputkia myy esimerkiksi Lapin Metallikierrätys Oy.


jaa